תפריט

סילוקסאן CS

סילוקסאן CS

סילוקסאן "CS" הינו תרכובת סיליקונית איכותית המבוססת על פולי-סילוקסאן אוליגומרי בממיס שאינו מימי (סולונט). סילוקסאן "CS" משמש להתזה על קירות חוץ, ומקטין משמעותית ספיגות מי גשמים.  

הסילוקסאן "CS" הוא חומר אימפרגנציה הידרופובי WATER-REPELLENT המקטין יניקה קפילרית של מים אל תוך פני תשתיות מינרליות. החומר אינו יוצר פילם ואינו סוגר את קפילרות החומר המטופל ולפיכך אינו מקטין את כושר יציאת אדי מים (כושר נשימה) דרך מעטפת הבניין.

מבנהו המיוחד של החומר מעורר יצירת קשרים בתוך הקפילרות אשר לתוכן הוא חודר ומבטיח קשר יציב ההופך את מולקולת הסיליקון לחלק אינטגרלי של שכבת הקיר אשר לתוכה החומר חדר. היות והחומר קשור עמוק בתוך הקפילרות, הוא אינו נהרס ע"י קרינה השמש.

סילוקסאן "CS" מקטין משמעותית חדירת מי גשמים לתוך קירות בלוקי סיליקט, בטון, ציפויים צמנטים, טיח, בטון, לבנים, אבן טבעית נסורה, מסותתת או מלוטשת, כורכר.

המוצר הסופי בד"כ אינו משנה את גוון התשתית עליה יושם ואינו יוצר "מראה רטוב" כדוגמת התזה של שרפים אקריליים-סיליקוניים, אולם מומלץ לבצע ניסיון לפני היישום. כמו-כן המוצר אינו מתרכך בשמש כדוגמת השרפים הנ"ל וע"י כך נמנעת קליטת אבק ופיח. יתרונות נוספים בישומו הם שמירת ניקיון המבנה (הלכלוך והפיח נשטפים ביתר קלות ע"י מי הגשמים) והקטנה משמעותית של הופעת תפרחות לבנות, עובש וירוקת.

אופן יישום

  1. פני המשטח המיושם חייבים להיות נקיים ויבשים. כשהיישום על תשתית צמנטית טרייה יש להמתין לפחות 28 יום, מיום היציקה. לאחר גשם יש להמתין לייבוש מלא של הקיר (לפחות יומיים).
  2. יישום את הסילוקסאן "CS" באמצעות מברשת או בהתזה בלחץ נמוך (ע"י מרסס גב לדוגמה) דרך ה"נחיר" (דיזה) הגדול ביותר. יש להספיג ב"נדיבות" את משטח הקיר, ולהבטיח חפיפה בין קטע לקטע. שיטה זו מבטיחה הספגה טובה של הקיר. יש ליישם שכבה שנייה לאחר שיבשה הראשונה (כשעתיים). אולם ניתן ליישם שכבה שנייה גם במועד מאוחר יותר.
  3. יש לכסות משטחים לא סופגים כגון דלתות, חלונות, משקופים קרמיקה חיפויים וכדומה.
  4. אין ליישם במזג אויר גשום או אם צפוי גשם ב-24  השעות הקרובות.
  5. במידה ויש חורים, או סדקים שאינם נימיים יש לטפל בהם ולהמתין לייבוש מלא של חומר התיקון לפני יישום הסילוקסאן "CS" .

קיום מוערך

לפחות 5 שנים ביישום נכון של:

  1. הגנה ואיטום של בטונים חשופים במיוחד בסביבה ימית.
  2. איטום משטחי קיר מאבן טבעית ושיש.
  3. איטום משטחי טיט וציפויים על בסיס צמנט.
  4. איטום משטחי גרנוליט אנכיים.